PDF bylų nemokami redaktoriai internete

Įvairios pamokosKitos pamokos

0 • 10051 •

Pav.: PDF bylų nemokami redaktoriai internete

PDF (angl. Portable Document Format) yra bylos formatas naudojamas atvaizduoti ir keistis dokumentais nepriklausomai nuo programinės įrangos, aparatinės įrangos ar operacinės sistemos. Sugalvotas kompanijos Adobe PDF dabar yra atviras standartas, kurį tvarko Tarptautinė standartizacijos organizacija (ISO) (angl. International Organization for Standardization). PDF dokumente gali būti nuorodų, mygtukų, formos laukų, garso, vaizdo intarpų ir verslo logikos. Jie taip pat gali būti pasirašyti elektroniniu būdu ir yra lengvai peržiūrimi naudojant nemokamą Acrobat Reader DC programinę įrangą. Tačiau, kai prisireikia atlikti korekcijas tokio tipo bylose kompanija Adobe siūlo naudoti mokamą Acrobat Pro DC programą. Ne visada norisi mokėti už profesionalią PDF redagavimo programinę įrangą, ypač kai norimi pakeitimai nėra dideli, o ir atliekami kartas nuo karto.

Pirmiausia, smagu, kad nemažai yra galimybių redaguoti .pdf dokumentą tiesiog internete "online" ir nereikia siųstis bei į kompiuterį diegtis papildomų programų.
Jeigu jūsų pasirinkimas yra būtent toks, pamėginkite keletą interneto platybėse rastų nemokamų svetainių PDF formato bylų redagavimui:

PDFBuddy

https://www.pdfbuddy.com/ - leidžia rašyti tekstą, piešti ranka ir įvairias formomas, įterpti paveiksliukus ir simbolius.

PDFzorro

https://edit.pdfzorro.com/ - leidžia piešti figūras arba tiesiog ranka, rašyti žodžius, trinti ir žymėti tekstą.

PDF editor


https://dochub.com/ - galima užrašyti tekstą norimoje vietoje, bet jei yra keli puslapiai, ant kurių norima tą patį tekstą, toje pačioje puslapio vietoje parašyti (pvz.: rekvizitai apačioje) - nepavyks to padaryti greitai (tekstas nesikopijuoja ir tik ranka atitaikoma vieta). Be to, tekstas bus be fono, tai reiškia ant viršaus vietoj senojo teksto parašyti neišeis. Galima paryškinti tekstą, įdėti komentarą, ką nors nupiešti.

Cute PDF editor

https://www.cutepdf-editor.com/edit.asp - ilgiau krauna, bet yra galimybė įdėti antraštes visuose dokumento puslapiuose (angl. header and footer), apversti, išskirstyti puslapius į atskirus dokumentus/failus, apkarpyti, įterpti naują lapą. 

PDFescape

http://www.pdfescape.com/ - galima užtušuoti baltai teksto dalį ar paveiksliuką, yra nustatymai teksto dydžiui, šriftui, t.t. Galima įkelti paveiksliuką. Na, ir kitos paryškinimo, lapo pavertimo ir kt. funkcijos. 

Maloni svetainė rasta internete - PDF konvertavimas į Excel dokumentą. Neišbandyta, bet turėtų būti geras pagalbininkas apdorojant duomenis gautus PDF formatu (www.pdftoexcelonline.com/).

Išvada

Visada yra nemokamų alternatyvų, o dar geriau, kad jų yra internete ir visiškai nebūtina užkrauti kompiuterį retai naudojamomis programomis. Sėkmės.
 

Pamoka pateikta

Facebook